BRL6010 Legionella adviesbedrijf

Als een van de eerste bedrijven in Nederland is AQUADOS actief in Legionella advisering (1999) en preventie. Dit gecombineerd met meer dan 25 jaar ervaring in de installatietechniek, onderhoud en beheer.

Preventie is immers de meest logische, eerste stap in het proces van beheersing van het probleem van bacteriologische vervuiling, zoals Legionella. Practisch uitvoerbare maatregelen moeten de nodige zekerheid bieden dat besmettingen worden voorkomen.

Een gedegen risico-inventarisatie van een project, of bestaande installatie, gevolgd door benodigde aanpassingen in de drinkwaterinstallatie, moeten zorgen voor een zogenaamde 0-situatie, conform Drinkwaterwet en Drinkwaterbesluit, waterwerkbladen (v.m. Vewin) en de norm NEN1006. Een Beheersplan met logboek moeten zekerheid bieden dat een juiste procedures wordt gevolgd om mogelijke uitgroei van Legionella te voorkomen.
Naast het opstellen van Beheersplannen, biedt Aquados praktische en informatie over slimme installatie aanpassingen. Om bij een calamiteit met eigen middelen Legionella te kunnen bestrijden in drinkwaterinstallaties.
Een slim ontworpen drinkwaterinstallatie, is de eerste stap in veiligheid, en financieel beperkt onderhoud en beheer!